Eerlijkheid duurt het langst

November 18, 2015

 

 

 

Wat is nu eerlijke mode voor mij?

 

Natuurlijk ziet Tante Betje ook graag, dat straks alle klanten met tassen vol de winkel uit gaan. Alleen vind ik het verschrikkelijk wanneer er naar harte lust geshopt wordt uit hebberigheid. Dan zie ik het laatste kleedgeld uitgeven worden aan tshirtjes van 2 euro(ik ga hier geen namen noemen van grote modeketens, voor je het weet heb ik een stel advocaten op m'n dak)voor in een kast die waarschijnlijk al uitpuilt van de goedkope t-shirtjes en jurkjes. Vraagt echt niemand zich af hoe dit geproduceerd wordt ? Door welke handjes dat truitje in elkaar wordt gezet? Wie worden daar beter van de lage loonlanden, kinderen achter de naaimachines, de grootwinkelbedrijven of  toch die consument hier in Europa?

Ik kan het niet aanzien in ieder geval. Daarom vind ik het heel belangrijk dat alle leveranciers waar ik mee samenwerk verantwoord ondernemen en produceren.

 

Neem nou King Louie, een vrolijk en tijdloos merk in mijn winkeltje, die werkt met een producent in Turkije dat is uitgeroepen tot vrouwvriendelijkst bedrijf. De eigenaresse maakt zich sterk voor de rechten van de vrouw en heeft hiervoor al verschillende nominaties gekregen en talloze vrouwen geïnspireerd. Ook is King Louie lid van de organisatie Fair Wear Foundation. Een onafhankelijke organisatie die de werkomstandigheden controleert en verbetert in de lage loonlanden. Zo letten ze op kinderarbeid, keuzevrijheid voor arbeid, een veilige werkomgeving, werktijden en verantwoorde productie voor mens en milieu. Daar word je toch blij van?! Ohja en King Louie steunt Wings of Support, een prive-initiatief van de stewardessen van KLM, die op hun reizen kinderen in ontwikkelingslanden beter onderwijs, voedsel en onderdak geven.

 

Dus een happy modemerk is meer dan kleurtjes en leuke printjes, waar je al heel vrolijk van wordt, maar wil ik ook terug zien bij wie en hoe iets gemaakt wordt. En daar wil ik best iets meer voor betalen. Ben zelfs best een beetje trots dat de klanten van Tante Betje hier ook aan bijdragen. Ik merk dat wanneer ik dit schrijf ik een, ik noem dat, Jeanne d 'Arc-gevoel krijg. Haha. Op de barricade voor moeder Aarde en haar kroost ( die er een potje van maken) Nog een paar merken die je bij mij vindt die net zo'n visie hebben, zijn Urban Hippies en BlueQ waarbij hergebruik in de productie oa een belangrijke rol speelt. En Urban Hippies, dat keileuke Nederlandse sieradenmerk, werkt samen met de Stichting Ik Wil en ATC( leerlingen speciaal onderwijs)Hoe gaaf is dat!

 

 

Daarom combineer er op los, maak van oude spulletjes iets nieuws en wees je vooral bewust waar jouw jurkje vandaan komt. Ik heb bijvoorbeeld heel veel vintage jurkjes die je voor allerlei verschillende momenten van de dag kunt dragen. Happy fashion staat voor mij gelijk aan eerlijke mode. Daar word je toch pas echt blij van en laat je extra stralen. Samen gaan we voor een mooiere en betere wereld.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Spannend,spannend...

July 14, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts

January 18, 2016

October 18, 2015

August 7, 2015

July 13, 2015

Please reload

Follow Us
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Pinterest Social Icon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons!

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • Pinterest - White Circle
   Tante Betje
Heuveleind 11
4901 LL Oosterhout
06-17836865