Creabea in de dop

January 18, 2016

 

Buiten is het koud en guur. Dus lekker de kachel aan binnen. Met een kopje verse thee en de verzameling Flow's en Daphne's Diaries nestel ik me in de bank. Lekker ff een momentje voor mezelf. Even geen poetsgenoegen en strijk al helemaal niet. Wie strijken ooit heeft uitgevonden  Joost mag het weten. Gelukkig draag ik zelf vooral comfistofjes die je na het wassen gelijk weer aan kan. King Louie en Who's that girl hebben dus van die heerlijke-meer-vrije-tijd-jurkjes. Ideaal!

 

De vrolijkste kleuren, prentjes en heel veel doe-het-zelf nieuw(DIY) of hergebruik spullen komen voorbij. Inspiratie genoeg. Na het opruimen van de kerstboom lijkt het huis altijd zo leeg. En begint het te kriebelen om de boel maar weer eens flink om te gooien en vooral dingen op te ruimen. Tijd voor nieuwe spulletjes die ons huis nog meer thuis maken. Het verlangen naar de zomermaanden waarin de tuindeuren openstaan en een fris briesje de gordijnen zo zwierig laten opwaaien wordt alsmaar groter. Vrolijke kleuren die het voorjaar inluiden. Heerlijk wanneer de dagen weer langer worden.

 

Nu dus met m'n neus in de tijdschriften. Eerlijk is eerlijk ik vind nog altijd meer inspiratie vanuit de bladen dan van internet. Meer beleving zullen we maar zeggen.(ik hou gewoon van papier) Aan het einde van de morgen heb ik mijn keuze gemaakt. Ik ga nieuwe lampenkapjes maken. Eerst maar 'ns een lijstje maken wat ik nodig heb. Alle technische attributen heb ik wel in huis. Kartelschaar check, lijmpistool check, stanleymes check, spelden check. Dus hop naar de kringloop winkel in Oosterhout op zoek naar oude lampenkappen. Hoe kitscher hoe liever. De foeilelijke satijnen stoffen en biesjes slopen we er gewoon af. "In wat voor huishouden hebben deze gestaan", vraag ik me af wanneer ik een kitsch zuurstokroze lamp met franjes van de bovenste plank afpak? Straks mogen ze in ieder geval, in een nieuwe outfit, pronken op mijn nachtkastjes of misschien wel bij Tante Betje. Ik had gelukkig al besloten om met dit kleine project als eerste van start te gaan opdat ik me straks niet scheel betaal aan verkeerd gebruikt materiaal. Vol vertrouwen zet ik de schaar in de lapjes stof en binnen no-time is de lelijkerd omgetoverd tot een ..schatje.Dit is echt leuk om te doen. Ik kijk nog eens de kamer rond. Dat oude stoeltje mag ook wel eens een ander kleurtje....

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Spannend,spannend...

July 14, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts

January 18, 2016

October 18, 2015

August 7, 2015

July 13, 2015

Please reload

Follow Us
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Pinterest Social Icon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons!

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • Pinterest - White Circle
   Tante Betje
Heuveleind 11
4901 LL Oosterhout
06-17836865